Fursecuri fragede braduti cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 27 Dec 2013 | 8650 vizualizari

 

Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati.
Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 sticluta esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400-430 gr faina
  • gem de caise, gem de capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede braduti cu gem:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele) 

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. 

Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede braduti cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi (de post) -2-