Galette cu zmeura

de Xandrinne in Prajituri, 21 Dec 2014 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 150 g faina,
  • 30 ml apa,
  • putina sare;
  • fructe (zmeura si afine, in cazul meu),
  • 50 g unt,
  • 2 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu zmeura:

Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute.

Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe care le-am transferat in tava tapetata cu hartie de copt. Am asezat in mijloc fructele, le-am presarat cu zahar, am pus si aschii de unt deasupra, iar marginile aluatului le-am intors peste fructe, realizand cateva cute. Am copt cca 40 de minute (pana s-au inceput a se rumeni pe margini galettele).

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.12.2014, 21:19

Mmm...

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:50

Merisor 1

22.12.2014, 06:35

Cat imi place, ce ai facut tu aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine