Garnitura galuste de cartofi in sos picant

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2016 | 22726 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la Miha Simiuc si tare mult mi-a placut cum arata. Azi le-am pregatit si ne-a placut tare mult, asa ca sigur o voi repeta in curand!

 

INGREDIENTE

  • Galuste:
  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 50 g telemea rasa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • 100 g cascaval ras
  • Sos picant:
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • oregano
  • boia de ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa sa se raceasca si se curata. Se zdobesc impreuna cu untul, se adauga telemeaua rasa, oul, sare, piper si faina si se omogenizeaza. Cu mainile umede se formeaza galuste, care se tavalesc prin cascavalul ras. 

Pentru sos se amesteca sucul de rosii cu uleiul de masline, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, piper, oregano si boia iute. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent, se pun galustele in sos si se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 25 minute, pana cand galustele capata o culoare aurie.  Se servesc ca atare sau pot constitui si o garnitura delicioasa si inedita. Ma gandesc ca ar merge langa niste crispy de pui, dar atunci numarul caloriilor creste considerabil. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura galuste de cartofi in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

08.03.2016, 17:02

Adica? Din moment ce am postat reteta si pozele, e clar ca am facut acest preparat. Nu pot sa-ti spun la ce temperatura am pus cuptorul, deoarece am un aragaz simplu, fara ceas si fara termometru.

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:13

Yummy!

RamonaSavin 1

26.02.2019, 08:47

Dna "aia" atat timp cat cartofii sunt fierti poti face sosul separat inainte, sa-l gatesti putin si numai sa-l torni peste galuste, si sa bagi la cuptor la o temperatura de 180 de grade pentru cel putin 30 min.
Abia astept sa fac aceasta reteta! O zi buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pommes Duchesse