Gem de capsuni cu banane

de susu in Dulceata / Gem, 22 Iun 2016 | 3992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de capsuni
  • 4 banane coapte
  • 1 cana de zahar - 250 g
  • 1 lamaie mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni cu banane:

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata.
Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze culoarea dar nu le lasam mult pentru ca absorb apa și își pierd din gust. Se spala bine după care se indeparteaza coditele. Asezam în oala capsunile mici intregi si cele mari taiate impreuna cu bananele felii. Punem zaharul peste și restul de zeama de lamaie. Amestecam in ele din când în cand și dam la rece câteva ore. Punem pe focul iute și când începe sa fiarbă dam la foc mediu. Spumam când e cazul și testam sa vedem când s-a legat gemul. Din cauza bananelor s-a strans multa spuma dar e bine sa fie indepartata ca sa fie dulceata limpede. Zaharul pus spre sfarsitul gătirii leaga mai bine asa ca puteți pastra putin pentru final. Fierbeti atat cat va convine de legat gemul, eu am tinut-o vreo ora. Punem gemul în borcane fierbinti, dam putin la cuptor sa prinda o crusta deasupra, punem capace și asezam borcanele cu gura in jos in paturi.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

susu 1

26.06.2016, 14:10

Eu nu recomand, asa am zis și eu sa încerc dar mai mult îmi place de căpșunele simplu

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:06

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din coji de portocala