Gem de corcoduse galbene

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 11374 vizualizari

 

Intra in top 5 :P :))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg corcoduse coapte de pushca :)) (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse galbene:

Fierbem la foc mic fructele pana lasa suc bine si se mai si reduce din el putin, apoi adaugam zaharul si lasam pana cand se ingroasa. Pentru a verifica daca e gata, luam putin gem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Daca dupa ce s-a racit se gelifica inseamna ca e gata.

Pastram in borcane pe care le tinem cateva ore la cuptor imediat dupa umplere.

TIPS-URI

1

Cel mai bun gem ramane cel facut pe soba! :D pentru cine are posibilitatea.

2

Amestecam mereu pentru a nu se prinde de vas.

3

Gemul ramane putin acrisor daca fructele nu sunt foarte dulci.

4

Am auzit ca cel de corcoduse rosii e siii mai aromat, da' de unde? :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mimmi 1

22.07.2011, 11:34

yummy ce bunatati ai pregatit !

mihaelaM 1

22.07.2011, 14:32

mmmm.....

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara