Gogonele murate

de portiadelumina in Muraturi, 12 Sep 2012 | 8744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gogonele,
  • apă,
  • oţet,
  • zahăr,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi dafin, ţelină rădăcină şi frunză,
  • crenguţă vişin,
  • morcov,
  • usturoi, b
  • oabe muştar,
  • pătrunjel rădăcină
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină şi vişin se spală şi ele la jet de apă. 

Pentru două borcane de câte 5 l se fieb cinci litri de soluţie (4 apă + 1 oţet) în care se adaugă 5 linguri de sare şi 15 de zahăr. După fierbere se lasă un pic la răcit.

Între timp se aşază în borcan gogonelele (opţional înţepate cu un ac, scobitoare) dimpreună cu rădăcinoasele, piperul, frunzele şi usturoiul într-o ordine ce ţine de gustul estetic ori practic al bucătarului.

Se toarnă soluţia în borcane şi se completează în primele ore în cazul în care scade un pic.

Sfatul şi experinţa nebucătarului. Partea artistică ţine de arta culinară, amatorii urmăresc în special gustul.

p.s Această reţetă garantează o murare rapidă 

TIPS-URI

1

gogonele pârguite, ardei iute (opţional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

portiadelumina 1

20.09.2012, 15:11

Şi ale noastre Daria. Eu dau atacul la borcan mereu

Dana_Retetegg 1

15.11.2012, 10:47

portiadelumina 1

15.11.2012, 11:25

Mulţumesc Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura