Gogosari cu miere in otet

de Ela68 in Muraturi, 4 Oct 2012 | 10833 vizualizari

 

Aceasta reteta are multe parti bune. In primul rand, gogosarii sunt foarte gustosi, nu foarte otetiti si raman crocanti. Se fac foarte simplu, numai ca timpul de prelucrare dureaza 3 zile.

 

INGREDIENTE

  • 5kg gogosari
  • 175 gr sare grunjoasa
  • 500 gr zahar
  • 750 ml otet din vin (9 grade )
  • 1/2 pahar miere ( pahar de 250 ml )
  • piper, foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu miere in otet:

Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte

Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.

 Se observa cum a doua zi au scazut aproape la jumatate. Adaugam otetul si mai lasam inca o zi, amestecand de cateva ori, sa se inglobeze bine.

 A treia zi, luam o parte din lichidul format si-l fierbem cu cateva foi de dafin si boabe de piper. Cand aproape s-a racit adaugam mierea si lasam sa se topeasca.

 Punem zeama peste gogosari , mai lasam 2-3 ore si ii asezam, de fapt ii presam  in borcane.

 Din cantitatea de mai sus ies aproximativ 3kg muraturi. Poate pare complicat, o sa vi se para mai simplu dupa ce faceti prima data, insa merita efortul, sunt exceptionali ! Ii putem consuma ca garnitura sau in diverse salate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu miere in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza si conopida