Gogosari la otet

de ianculubita in Conserve, 17 Sep 2011 | 5272 vizualizari

 

Gata am terminat cu camara;au mai ramas muraturile si varza dar mai tarziu;pentru gogosari stiu ca fiecare are reteta personala dar va dau si reteta mea

 

INGREDIENTE

  • 5kg de gogosari
  • 1conopida(1-2kg)
  • 1l de otet
  • 1kg de zahar
  • boabe de piper,mustar,coriandru
  • frunze de dafin
  • ardei iute
  • 2lde apa
  • 3linguri de sare
  • radacina de hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la otet:

Gogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece;

in borcane curate se pun intercalat,un rand de gogosari,un rand de conopida,apoi restul ingredientelor,bucatele de dafin,semintele,hreanul taiat suvite,si ardeiul rondele;

intr-o oala se fierbe otetul cu apa,zahar,si sare,dupa ce s-a racit se toarna peste gogosari,se infileteaza bine apoi se pun borcanele la bain-marie pentru 10-15min din momentul in care incepe sa fiarba apa;

se lasa in apa sa se raceasca sau se pun in patura,dupa care merg la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu gogosari (pentru iarna)