Gogosi a la bunica

de alinapaven in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 3423 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Sunt cele mai bune gogosi, pentru ca sunt facute cu mainile bunicutei mele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa de izvor
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • ulei
  • zahar vanilinat
  • lamaie
  • gem de prune
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la bunica:

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa dospeasca. Dupa ce a stat tot acest timp, se ia aluatul si incepe sa se framante bine, bine, de mainile bunicutei si se mai lasa cam jumatate de ora -45 minute sa creasca. La framantare, se poate adauga un strop de ulei sa se poata framanta mai bine. Bunica il punea pe soba, ca sa creasca mai repede si mai frumos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bila suficienta si se intinde cu sucitorul pe praf de faina. Cu paharul, bunicuta face cite o gogoasa. Pana se incinge uleiul pe soba , gogosile mai au timp sa creasca pe masa, la caldura. Se pot face si cu dulceata, pentru cine doreste. Sunt bune si gustoase. Se pun la prajit in uleiul incins. Se scot si se servesc cu zahar si un pahar de lapte!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Bunica lasa aluatul la dospit pe soba ( in coltul sobei), ca sa se faca mai repede si mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

kytz 1

19.01.2017, 18:54

Panacris 1

19.01.2017, 19:16

Bravo Bunica Alinei Cele mai bune gogoși!

oanapl 1

25.01.2017, 17:21

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi Fantezie