Gogosi cu dulceata de cirese negre

de xana in Dulciuri, 14 Aug 2013 | 2813 vizualizari

 

Reteta de gogosele am luat-o de la Sim0na, careia ii multumesc mult, intr-adevar au iesit foarte pufoase si bune. http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-pufoase-43305.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 125 ml ulei
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pentru prajit
  • dulceata de de cirese negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dulceata de cirese negre:

Am dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin laptele caldut. Am adaugat si uleiul si am inceput sa framant bine aluatul timp de 15 minute(a iesit cam lipicios, dar nu am mai adaugat faina deloc). L-am lasat jumatate de ora la crescut. 

Dupa ce a crescut, am format bilute, le-am asezat pe hartie de copt si le-am mai lasat inca o jumatate de ora la crescut. 

Cu degetul dat prin faina, am facut o gaura in mijlocul fiecarei bilute si le-am prajit in ulei pe ambele parti.

Le-am scos pe servetele ca sa indepartez excesul de ulei si le-am `imbracat` cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Donuts