Gogosi in forme-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 22 Mar 2010 | 7823 vizualizari

 

pentru pitici mofturosi si nu numai. Piticii mei zic ca in forme de animalute sunt mai buni

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 470 apa
  • 70 ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 3-4 linguri de zahar
  • 20g drojdie
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • zahar pudra+2 vanilii( i sa o aroma mai aromata)
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi in forme-post:

Se framanta un aluat din faina.apa,ulei,sare,zahar ,coaja de lamaie si vanilii(eu pun la masina de paine(se lasa sa dospeasca 1 ora si mai bine chiar)

Se intinde o foaie si se taie in formele dorite (noi am taiat in forme de caluti,bradulet,inimioare,floricele,pui,............) se prajesc intr-o cratita cu ulei foarte mult si foarte bine incins.

Se pudreaza cu zaharul praf amestecat cu vanilii ,se patreaza pe un platou acoperit cu o folie de plastic iar a doua zi sant si mai pufosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi in forme-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mariac 1

25.03.2010, 23:46

arata tare bine am sa le fac nepotelelor mele

nadina73 1

27.03.2010, 11:52

multumesc mult de tot

VI 1

24.12.2019, 19:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci