Gogosi pripite

de Bucataras Diana in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 5330 vizualizari

 



Ca la bucatarasi acasa
Poate nu o sa va vina sa credeti, dar este prima data cand fac gogosi. :“> Am mai zis si alta data, unul din motivele pentru care ador acest site, este faptul ca te provoaca sa incerci ce nu ai mai incercat, sa iti pui imaginatia la treaba, sa darami niste bariere pe care singur ti le-ai impus ( nu am facut gogosi pana acum, pentru ca mi se pareau greu de facut, inca nu mi-am schimbat in totalitate parerea… :P). Am gasit  reteta intr-o revista si am zis sa o incerc. Initial, nu am vrut sa schimb nimic, dar nu mi-a iesit aluatul cum trebuie si am adaugat lapte si evident ca nu eram eu daca nu puneam seminte de chia...  ;)) Mai am de lucru la aspect, dar la gust sunt bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri seminte de chia
  • ulei pentru prajit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pripite:

Punem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului. Lasam sa se racoreasca 5-10 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Pentru ca a iesit aluatul cam gros, am adaugat 200 ml de lapte caldut. Amestecam, adaugam semintele de chia si omogenizam bine. Incingem uleiul intr-o tigaie inalta si adaugam cate o lingura de aluat.

Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta. Pudram cu zahar pudra si scortisoara. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pripite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Diana 1

22.01.2017, 20:59

Te astept cu drag, Rocsi

diaconta 1

22.01.2017, 22:05

se fac repejor repejor si se mananca la fel de repede bravo Lady

Rahela Velicu 1

23.01.2017, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase(facute cu lingura)