Gogosi pufoase

de mimmi in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 9884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie uscata
  • 2-3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • +ulei pentru prajit
  • +zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt.

Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat, elastic si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pentru cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem pe masa infainata intr-o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cercuri cu o forma sau un pahar. In mijloc am taiat cate un cerculet cu ajutorul ustensilei de scos coatoare la mere. Lasam gogosile la dospit cca 25 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie destul de inalta si prajim gogosile, pe ambele parti, pana devin aurii. Le scoatem pe un servet absorbant si le dam prin zahar pudra. Se servesc calde sau reci, langa un pahar de lapte, cafea, ciocolata calda.. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

mimmi 1

17.03.2014, 14:02

ValClaudia, scuze ca iti raspund doar acum.
Am gresit eu la modul de preparare.
Nu se pune praf de copt doar drojdie

robert_b 1

14.07.2014, 12:42

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase