Gratar de manzat cu fenicul

de adnas54 in Vita, 22 Mar 2010 | 5560 vizualizari

 

O reteta simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. manzat feliat
  • sare, piper
  • condiment de gratar
Garnitura:
  • 1-2 buc. fenicul
  • 4-5 ciuperci mari
  • 1 morcov
  • unt + ulei masline
  • 1 lingura mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de manzat cu fenicul:

Muschiul de manzat cumparat gata feliat, se asezoneaza cu condimente de gratar, se unge cu ulei si se pune pe gratar.
Intre timp se pregateste garnitura. Morcovul se curata si se feliaza pe lungime cat mai subtire. La fel si ciupercile, se spala si fara a scoate piciorusele se taie in fasii. Cu feniculul se procedeaza la fel. Feniculul are un gust foarte specific, nu tuturor place.

Se ofera ca garnitura, de regula la peste si fructele de mare. Dar cui ii place il poate folosi pe post de garnitura, singur sau in combinatie cu alte legume. Unii il mananca si crud, dar - repet - e chestie de gust.
Intr-o tigaie se pune unt si ulei la incins. Se pun intai ciupercile ca ele isi lasa apa. Cand sunt gata se scot, se adauga morcovul si apoi feniculul. Daca este nevoie se mai complecteaza cu apa. Se sareaza si se pipereaza. Cand s-au facut se scot, iar in sosul rezultat, se adauga o lingura de mustat. Dupa care se aseaza toate inapoi si se mai da la foc 2-3 minute. Se serveste drept garnitura alaturi de gratare.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de manzat cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bunica 1

23.03.2010, 15:48

mie-mi place fenicul crud sau pregatit. Este un preparat rapid si foarte gustos( pentru mine) !

adnas54 1

23.03.2010, 18:13

@Oana, Silvioara, theodora si Bunica, va multumesc de vizita. Pupicuri.

mihaelar63 1

13.04.2010, 17:04

din curiozitate am cumparat fenicul , acum studiez ce sa fac cu el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei