Gratin cu legume si branza

de violeta30 in Mancaruri de legume, 4 Sep 2015 | 2377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 300 gr branza telemea
  • 300 gr amestec mexican
  • un cub de unt
  • sare
  • piper (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu legume si branza:

Se fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu furculita din loc in loc.

Asezam amestecul mexican peste cartofi, dam cu sare (daca e sarata branza nu mai punem sare). Peste legume vom pune felii subtiri de branza, apoi ultimul strat de cartofi pe care ii vom pisa cu furculita inainte.

Facem un gratar cu furculita si punem in mijloc cubul de unt. Punem capacul vasului si dam la cuptor pana se rumeneste. Se serveste ca atare sau ca si garnitura la peste sau friptura.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate rade si cascaval pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume la tigaia wok