Gratin de conopida cu mozarella

de dentistutza in Mancaruri de legume, 18 Feb 2012 | 3268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de conopida congelata ( c.ca 450 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri rase faina
  • 300 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida 15%
  • 100 gr mozarella
  • sare, piper cu generozitate
  • 4 linguri pesmet
  • optional-pt culoare- 1 cana legume mixte congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de conopida cu mozarella:

Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se desface faina. Laptele rece se adauga dintr-o data si se amesteca cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Se fiebe pe foc mic amestecand tot timpul, timp de cateva minute pana se ingroasa putin. Se adauga smantana lichida si se fierbe cu totul inca doua- trei minute. Se adauga mozarella taiata bucatele, se condimenteaza gustand si se ia de pe foc. E bine sa se simta gustul piperului altfel compozitia va fi fada, fara gust!   Se scurg legumele (sau, numai conopida) si se amesteca cu sosul alb. Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet se toarna compozitia peste care se presara restul de pesmet, si se introduce la cuptor pana se gratineaza. pentru un aspect mai frumos, peste pesmetul de deasupra este bine de presarat cateva bucatele de unt.

TIPS-URI

1

in foto apar si doua oua dar nu le-am folosit...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de conopida cu mozarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor