Gris cu lapte si fistic

de Ancutsa in Mancare copii, 3 Iul 2019 | 1622 vizualizari

 

Grișul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram când eram mică. Îmi place sa-l mănânc cu sirop de zahar, știu, e dulce, dar îl consum mai rar. În plus, se spune că nu zahărul în sine e periculos, ci cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderație.
Ce am adus nou este fisticul mărunțit, pentru o notă aparte, dar și pentru mai multă savoare. Voi ce adăugați în plus pentru a transforma banalul griș cu lapte într-un desert special?
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahăr,
  • 3 linguri griș,
  • 150 ml apă,
  • Fistic mărunțit, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si fistic:

 

 

Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă, dar având grijă să nu iasă vârtos.

Separat, se pregătește siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu, se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar siropul începe să se lege.

Se toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește cu fistic tocat mărunt.

 

Timp: 20 min

Porții: 2

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/gris-cu-lapte-si-fistic.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ursuleti cu aroma de vanilie