Gris cu lapte si spuma de capsuni

de pip69 in Dulciuri, 30 Mai 2015 | 2560 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de gris;
  • 700 ml lapte;
  • 1 esenta vanilie;
  • 250 g zahar tos
  • 1 kg capsuni;
  • 20 ml apa;
  • 1 esenta rom;
  • 250 g zahar tos.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si spuma de capsuni:

Laptele  impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la sfarsit se pune si esenta de vanilie. Se lasa la racit putin si se toarna intr-un pahar ce este asezat pe un ,, suport" (ca in poza). Dupa aceea se introduc in frigider pentru cel putin 4 ore.

Separat intr-o cratita se toarna apa, capsunile taiate in 2 sau 4, zaharul si se lasa la fiert 1/2 ora. La sfarsit se introduce esenta de rom. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se introduce un blender vertical si se face o pasta.

Aceasta compozitie se trece printr-o sita la sfarsit si se da apoi la rece.

Aceasta se toarna in pahar pentru a fi servita.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mango si mousse de piersici