Gurite crocante cu bezele

de Merisor in Dulciuri, 29 Sep 2012 | 7156 vizualizari

 

Din cantitatea de aluat trebuia sa iasa cam 50 bucati, dar eu in criza de timp le-am redus la jumatate facandu-le mai mari.
Sunt crocante si bune de rontait.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 1 si 1/2 pachet unt
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca macinata fin
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gurite crocante cu bezele:

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.

Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie si l-am lasat o noapte la frigider.

Pentru umplutura am batut ouale cu putina sare, am adaugat treptat zaharul farin si zaharul vanilat si la sfarsit nuca macinata. Cred ca ar fi mers sa pun si mai multa nuca, iesea bezeaua mai tare si ramaneau guritele mult mai deschise.

Am scos aluatul din frigider, l-am mai framantat putin pe masa de lucru, apoi am rulat pentru a taia portiile uniform. Din fiecare portie am format bilute pe care le-am intis in forma rotunda, am asezat cate o lingura de bezea la mijloc si am pliat incet fara sa presez. Am incercat intai pe masa de lucru, dar a fost greu de pus apoi in tava, asa ca am intins intai bilutele pe masa,apoi le-am asezat frumos in tava petrecandu-le putin unele peste altele astfel incat cand le pliez sa ramana un spatiu mic intre ele dupa cum se observa in poze. Am copt la temperatura de 180 grade 35 minute fara a preincalzi cuptorul.

Sunt crocante si bune de luat la drum.

TIPS-URI

1

Se pot face portii mai micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gurite crocante cu bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Merisor 1

30.09.2012, 11:12

Elena
Eduard

Sim0na 1

02.10.2012, 09:56

ce idee faina!!

Angelina_Elena 1

02.10.2012, 23:32

ce bunatati am ratat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de banane