Hrisca in lapte

de Mama_Lizica in Prajituri, 19 Feb 2010 | 27515 vizualizari

 

Se crede deseori ca hrisca e din familia cerealelor, de fapt sunt niste seminte care, desi seamana ca aspect cu graul, e bogata in fier, zinc, seleniu, proteine, antioxidanti, calciu si nu contine gluten, precum graul.

 

INGREDIENTE

  • 100 g hrisca
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 1/2 fiola esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrisca in lapte:

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert in lapte cu mierea si esenta si lasi pana da laptele primul clocot. Acoperi si lasi sa se umfle.

TIPS-URI

1

Hrisca se poate folosi fiarta in apa cu sare ca garnitura (de tipul orezului) la mancaruri cu carne si, in special, cu sos, sau la salate mai consistente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca in lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

20.02.2010, 10:03

Interesant.Nu am mancat niciodata.

Teo 1

20.02.2010, 19:32

Mama Lizica ,face bun ce face!bravo!

Ina 1

21.03.2012, 09:26

Am o punguta de hrisca si chiar nu stiam ce sa fac cu ea
Acum stiu Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre