Hummus cu fasole rosie

de camelia75 in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 4237 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dupa blogul Bucataria Elenei care apartine unei gospodine pe care o urmaresc cu drag.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru hummus

  • 200 g boabe uscate de naut
  • 3 catei de usturoi facuti pasta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura tahini
  • 2 linguri din zeama in care au fiert boabele de naut
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare dupa gust

pentru fasole

  • 200 g fasole rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz partea alba
  • cimbrisor proaspat(eu am pus uscat)
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu fasole rosie:

Mod de preparare naut:

Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.
Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi.Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 40 minute.Se scurg boabele de naut de apa in care au fiert,insa nu uitati sa pastrati cateva linguri de zeama.:)Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Punem in blender nautul,tahina,uleiul de masline,sucul de lamaie,si mixam pana se omogenizeaza.Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul.Se condimenteaza cu sare,piper si usturoi dupa gust.

Mod de preparare fasolea rosie:

Se scurge fasolea de apa din conserva,se trece prin jet de apa rece,apoi se lasa la scurs.
Intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic, punem prazul taiat pe diagonala,iar cand devine translucid(~2-3 minute)adaugam fasolea rosie si mai lasam 2 minute.Se trage dupa foc si se adauga chimenul macinat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si apoi tocat marunt, zeama de lamaie.

Puneti pasta de hummus pe o farfurie facand un cosulet,apoi fasolea calda.Decorati cu crengute de cimbrisor sau patrunjel tocat si presarati boia de ardei peste hummus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hummus