Humus reteta libaneza

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 14843 vizualizari

 

Humus reteta Pentru că și sănătatea este foarte importantă, am pentru voi o rețetă cu năut. Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre. Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge. Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • Ingrediente:
  • 500 g năut
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • pastă de susan ( în cazul în care nu aveți pastă de susan, puteți s-o faceți amestecând cu blenderul ulei de susan cu semințe de susan )
  • 3 căței de usturoi ( eu am folosit usturoi tânăr, din grădină )
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta libaneza:

Humus reteta

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și căte puțin din apa în care a fiert.

L-am mutat apoi în robotul de bucătărie, unde am adăugat untul, pasta de susan, puțin ulei, sarea și piperul, iar la final zeama de lămâie.

Pentru decor am folosit pătrunjel, o fâșie de ardei iute roșu și câteva boabe de năut pe care le-am păstrat înainte să pun boabele la fiert ( e foarte gustos, se poate folosi și în salate ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta