Iahnie de fasole

de JulyCris in Mancaruri de post, 6 Mar 2014 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 5-6 cepe
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 morcov
  • ulei pt calit ceapa
  • o capatana usturoi
  • sare,delikat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se schimba apa. Repetati procedeul de 3 ori.(eu asa fac,nici asta nu e obligatoriu.)Ultima data,umplem cratita cu apa si lasam sa fiarba fasolea.Morcovul l-am pus intreg la fiert cu fasolea. Adaugam sare sau delikat. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.Lasam sa scada apa foarte bine.Cand fasolea e fiarta foarte bine,o pasam cu instrumentul pt piure. Deasupra se pune ceapa calita pe care o facem asa:

Curatam,spalam si taiem ceapa marunt.Incingem uleiul in tigaie,adaugam ceapa si lasam sa se caleasca pana devine aurie.Adaugam pasta de tomate si mai lasam pe foc 10 minute. Curatam usturoiul si-l maruntim bine sau il pisam si il unem peste ceapa. Toata compozitia o punem peste fasole. Adaugam patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

06.03.2014, 11:32

Ce buna-i!

JulyCris 1

06.03.2014, 18:33

Sar'na tuturor!

laura_n 1

07.03.2014, 15:16

o bunatateee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita