Iahnie de fasole prefiarta

de Valclaudia in Mancaruri de post, 28 Feb 2015 | 18863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve fasole alba prefiarta
  • 2 cepe tocate sau 5 linguri ceapa deshidratata (cum am folosit eu)
  • 1 morcov mare
  • 1 lingurita mix din boabe de piper
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin uscat dupa gust (optional)
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole prefiarta:

Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu am adaugat ceapa deshidratata si am completat cu 1/2 cana apa rece.

Am lasat la foc potrivit sa se umfle ceapa uscata si sa se lege sosul de ceapa. Am scurs fasolea din cele doua conserve, le-am adaugat in cratita impreuna cu mixul din boabe de piper, foaia de dafin, putin rozmarin uscat, sare si piper dupa gust. Am pus 1/2 cana apa, am lasat sa scada apa iar la final am adaugat rosiile pasate pe care de asemeneaa, le-am mai lasat la foc potrivit pana s-a legat sosul.

Am oprit focul, am presarat telina verde si am servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole prefiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alilianaa 1

28.02.2015, 21:08

super buna!

Andra_Constantinescu 1

28.02.2015, 23:05

Buna fasolea!

mihaelar63 1

01.03.2015, 00:54

Mai trebuie apelat si la cate o scurtatura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu usturoi, reteta video