Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel

de Andra_Constantinescu in Iepure, 17 Apr 2015 | 5883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de iepure;
  • doua capatani mici de usturoi;
  • 100 ml apa;
  • 150 ml vin rose;
  • 5 ciuperci mari;
  • un dovlecel;
  • doi cartofi medii;
  • cimbru;
  • boia de ardei dulce;
  • sare;
  • putin ulei pentru uns tava.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul si se acopera tava cu o folie de aluminiu. Se baga la cuptor pana cand se face carnea pe jumatate.

Ciupercile se spala, iar dovlecelul si cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se dau toate cu sare si se pun in tava, atunci cand carnea este facuta pe jumatate. Se acopera tava din nou cu folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana cand se patrund si legumele si ciupercile.

Se poate servi cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iepure cacciatore