Imam Bayildi

de Mitinita in Mancaruri de legume, 6 Mar 2011 | 9851 vizualizari

 

Daca tot am vorbit de turci,mi-am adus aminte de reteta asta care isi asteapta randul la postat de asta vara...
Sunt multe legende pe seama acestui foarte delicios fel de mancare,eu o stiu pe cea care zice ca un imam a mancat si i-a placut atat de mult incat a lesinat. Dupa cum v-am spus,sunt si alte versiuni,dar cum saraca mea reteta se asteapta postata inca de asta vara,nu cred ca mai caut si restul legendelor...
Recomand cu mult drag acest dish turcesc,la fel ca tot ce am incercat super bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa)
  • 250 gr rosii de gradina coapte
  • 5 catei de usturoi
  • parca am pus si eu ardei verde
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi:

 

Se taie vinetele in doua .

Se scobeste miezul cu o lingura,avand grija sa nu perforati partea de jos.

Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.

Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.

Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari.

Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.

Se presara cu patrunjel verde.

Eu n-am acoperit nici tava,n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional,dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase. Acum astept sa vina iar vara

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

asubana 1

20.03.2011, 18:20

ce faine arata am sa incerc si eu

MVMih 1

15.05.2011, 22:45

Vis reteta...cu iz de "dat din buric" cu tot cu turban

adry88 1

26.05.2011, 18:03

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete cu dovlecei