Ineluse de pui

de radu_popovici in Pui, 17 Apr 2011 | 3115 vizualizari

 

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperatura al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus de ou mare, la temperatura camerei
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei
  • 4 linguri de iaurt
  • 1/4 lingurita de firisoare de sofran
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/2 mar crocant si acrisor, curatat de cotor si tocat marunt
  • 1 piept de pui, dezosat si fara oase, circa 300 g in total
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1 lingurita de seminte de ienibahar
  • 1 ou, batut
  • 3-4 linguri de pesmet ulei de orez Scotti, pentru prajit
  • salata verde, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse de pui:

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.

 Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.

 Intre timp  se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.

 Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.

Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.

Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Stroganoff