Inghetata de menta

de Lau in Dulciuri, 8 Iul 2012 | 3606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • 100 ml lichior de menta
  • 80 g zahar pudra
  • sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Se amesteca laptele cu zaharul  si se pune la fiert si dupa ce se aduce la punctul de fierbere,se ia de pe foc si  continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca,lasam deoparte pana se raceste complet,

Amestecam lichiorul cu siropul adaugam peste laptele amestecand continuu,

Adaugam smantana batuta ca pentru frisca treptat amestecand cu telul,

Punem compozitia la congelator,amestecand  de 2-3 ori la interval de 30 min,

Eu am tapetat o tava cu folie alimetara,am taiat 1 foaie de napolitana cat tava si am turnat inghetata (cand am amestecat-o ultima data,)am adaugat foaie de napolitana deasupra si am dat la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale