Inimioare aromate

de cccris in Prajituri, 11 Feb 2010 | 4709 vizualizari

 

In realitate este o reteta de chec la care se adauga rahat si nuci prajite in putin unt. Se cheama chec de zahar ars. Eu am vrut sa fac inimioare, iar baietii au zis ca e ca turta dulce. Din cauza cuisoarelor si scortisoarei.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 1/2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3-4 cuisoare pisate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare aromate:

3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.           

Restul de zahar se dizolva in restul de apa.          

Se amesteca ambele siropuri, se incorporeaza faina si celalalte ingrediente.          

Se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hirtie de copt si se pune in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-50 min (depinde de forma, de cuptor).          

Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de preferat pe un gratar.          

Se decupeaza forme de inimioare.          

Se decoreaza inimioarele cu buttercream (sau orice glazura vreti) dupa gust si pricepere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere