Islere

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 8479 vizualizari

 

Sunt printre preferatele fiicei mele.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • 270 g faina
  • 140 g unt
  • 1-2 linguri smantana
  • 70 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 1/4 lingurita sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt gras 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao 1 lingura rom sau o lingurita esenta de rom
  • Ingrediente glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm grosime. Cu un pahar sau cu ce forma vrem noi,taiem biscuitii, ii punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 190 grade C pana devin aurii.Lasam biscuitii sa se raceasca. Eu i-am facut cu aproximativ o saptamana inainte de sarbatori si i-am pastrat in cutii pana cand le-am facut crema si glazura.

Pentru crema avem nevoie ca untul sa fie la temperatura camerei.Mixam untul spumos,adaugam zaharul pudra,cacaua si romul. Cu un pos sau cu o lingurita punem crema pe jumatate din biscuiti dupa care acoperim cu ceilalti biscuiti.

Ciocolata pentru glazura o rupem,adaugam frisca lichida si topim pe baie de abur. Glazuram islerele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz