Kievskaia

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2010 | 18590 vizualizari

 

sau...piept de pasare pane a la Kiev

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt aromat (usturoi, rozmarin, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie)
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kievskaia:

Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta, la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.

Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta.

Se pune pe o bucata de folie alimentara si se da la congelator cateva minute, pana se intareste.

Acest fel de mancare se prepara numai din piept de pasare.

Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele. Ca sa nu se rupa, atunci cand se bate se foloseste o folie alimentara.

Se sareaza si se ruleaza punand inauntru cate o bucata taiata din untul aromat intarit. Se ruleaza astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru.

Se trece ruloul prin faina, oul batut si prin pesmet. Se repeta aceasta operatiune de 2 ori, dupa care se prajeste fiecare rulou in ulei mult si foarte bine incins, intorcandu-le pe toate partile in timpul prajitului.

Se servesc calde cu garnitura de cartofi, mazare sau morcovi tineri sote.

 

TIPS-URI

1

in reteta originala se spune ca: pieptul de pui se scoate intreg de pe os si se lasa ultimul os care intra in muschi de la aripioara, ca un ciot si se bate cu grija sa nu se zdrobeasca osul.

2

in momentul servirii se stropeste cu unt proaspat, iar pe varful aripioarei care sta in sus se fixeaza o bucata de folie de aluminiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane