Langosi unguresti

de adnia in Piine, 12 Ian 2013 | 13108 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca ma gandeam de multa vreme la acesti minunati langosi unguresti, dar abea acum mi s-a aprobat acasa reteta de catre strumfisor (el e mai reticent la tot ce e nou, dar dupa ce i-am explicat in principiu ca langosii sunt niste gogosi mai mari, care se servesc cu smantana si cascaval..parca, parca ar fi mancat si el:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 2 oua
  • 50 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

 

Am pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora, intr-un loc ferit de curent si langa o sursa de caldura.
Dupa acest interval de timp, am constat ca era prea mult aluat pt. cati langosi aveam eu nevoie sa fac, asa ca am l-am  impartit in doua:o parte am lasat-o pe masa, iar pe cealalta am bagat-o intr-o punga si am dat-o la frigider (aluatul se pastreaza fraged max 6 zile in frigider--cand aveti nevoie, il scoateti de la rece si-l lasati la temperatura camerei cca 1 ora, timp in care el redevine pufos si gata de folosit).
Buuun, dupa ce am impartit aluatul, am format cate o "gogoasa" mai mare si am prajit-o in ulei incins (se prajeste repede, cam 3-4 min total, si se umfla putin). Apoi am pus smantana si am presarat cascaval (reteta originala prevede si putin marar si patrunjel proaspat presarat peste cascaval, dar eu n-am avut)
Sunt foarte, foarte gustosi si rapizi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti