Lasagna

de Panacris in Lasagna, 16 Feb 2020 | 1696 vizualizari

 

Un fel principal, sățios, savurat de Zmeișori ;)  

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna 400 g,
  • carne tocată porc 1000 g,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • bulion din roșii 500 ml.,
  • ceapă uscată/deshidratată 1 lingură,
  • usturoi pudră 1 linguriță,
  • sare de mare cu mirodenii mediteraneene (oregano, busuioc, rozmarin)
  • 1 lingură, piper proaspăt măcinat,
  • mozzarella cca. 200 g,
  • parmesan ras cca. 50 g.
  • Pentru béchamel:
  • făină 100 g,
  • unt 100 g,
  • nucșoară ½ linguriță, 
  • lapte 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se împreunează gusturile.

Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă bine până se omgenizează toate ingredientele.

Se prepară sosul bechamel astfel: se topește untul pe un vas Bain-Marie, se adaugă făina și laptele fierbinte, amestecându-se energic ca să nu facă cocolașe, asezonându-se cu nucșoara rasă.

Se începe montarea lasagnei, se așează un strat de sos bechamel pe fundul tăvii, apoi foi de lasagna nefierte, sos de carne, se presara oregano, felii de mozzarella și se continuă până se termină ingredientele, cca. 4 straturi.

Ultimul strat trebuie sa fie sos béchamel, felii de mozzarella și parmesan ras.

Se pune la cuptorul preîncins, cca. 50 de minute, la foc potrivit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna