Lasagna cu carne tocata

de reisnaor_2006 in Lasagna, 6 Mai 2015 | 29036 vizualizari

 

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!

 

INGREDIENTE

Sos bolognese:

  • 500 g carne tocata
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Sosul Bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper

In plus:

  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella Delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata:

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

Sos Bechamel: Se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se asaza mozzarella si se lasa la gratinat.

Pofta buna!

             

TIPS-URI

1

Sosul bechamel trebuie sa fiarba suficient pentru a fi siguri ca faina este gatita.

2

Gustati sosul si daca nu se simte faina atunci sosul este gata.

3

Puteti adauga la sosul de carne patrunjel, foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

4

Nucsoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne con spinaci