Lasagna(de post)

de amalia01 in Mancaruri de post, 1 Apr 2013 | 8711 vizualizari

 

O reteta perfecta, la care am adaugat cascaval vegetal ,pentru un plus de savoare.
Rosiile cuburi, au fost rosii in bulion facute de mine, in toamna...de aceea,probabil,sosul e iesit atat de rosu!
- legumele le-am tocat cu robotul...riscul asumat cand ai o mica-mofturoasa ca mine...

 

INGREDIENTE

  •  Pentru umplutura: 
  • 1 ceapă 
  • 2 căţei de usturoi 
  • 1 dovlecel 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras verde
  • 10 masline fara samburi 
  • 250 ml suc de rosii 
  • 1 lingurita de oregano 
  • sare,piper,dupa gust 
  • 1 linguri ulei de masline 
  • 100 g cascaval vegetal,ras
  • Pentru sosul Bechamel: 
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 6 linguri faina
  • 1 cana Joya bautura cu calciu 
  • sare
  • nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna(de post):

-          se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.

-          adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur  timp de 5-10 minute.

-          pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un piuc de nucşoară.

-          ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;

-       presarati cascavalul ras;

-          coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce  devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluți, de post