Laste cu branza si ceapa verde

de mihaelar63 in Paste, 7 Oct 2016 | 3905 vizualizari

 

  Am descoperit niste laste[taitei lati] proaspete cu ou de o buna calitate . Imi plac mult cu branza de burduf,-preferabil de oaie .De aceasta data  , diferenta a fost facuta de ceapa verde care a improspatat vizual si gustativ preparatul Am ,,cosmetizat'' cu ceafa afumata de porc , asa ca sa atraga si carnivorii din familie !! Nu gatesc des paste ,dar o data  la doua saptamani ma scot din incurcatura :D !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr laste [ taitei] cu ou
  • 200 gr ceafa porc afumata
  • 200 gr branza burduf oaie /vaca
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laste cu branza si ceapa verde:

  1. Spalati si taiati rondele ceapa verde .
  2. Feliati ceaafa afumata.
  3. Puneti cefa la prajit intr-o tigaie teflonata-Wok- incapatoare .
  4. Pentru rapiditate infierbantati 1 l apa cu ajutorul fierbatorului electric.
  5. Turnati apa intr-o oala potrivita si puneti lastele la fiert . Sarati.
  6. Va intoarceti la tigaie si adugati la calit ceapa verde .
  7. Lasati pastele sa fiarba 4-5 minute . Se scurg intr-o sita de lichid .
  8. Adugati lastele in tigaie si amestecati .
  9. Se pune branza de burduf si se amesteca .
  10. Amestecati cu grija, lasand pana branza incepe sa se topeasca .
  11. Gustati daca mai este nevoie de sare si piparati .
  12. Serviti lastele calde adugand dupa pofta branza si ceapa verde pe deasupra .
  13.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru grabirea fierberii pastelor incalziti apa in fierbatorul electric .Truc-Jamie Oliver !!!

2

Branza de burduf de oaie fiind mai grasa se topeste si ,, imbraca '' mai frumos pastele .Daca doriti sa salvati din calorii folositi branza burduf de vaca .

3

Serviti alaturi de rosii sau salata de cruditati preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Laste cu branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

10.10.2016, 22:43

Merisor , asa cum stii, colorat

mihaelar63 1

10.10.2016, 22:43

Mimi

mihaelar63 1

10.10.2016, 22:43

Daniela , bun de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco