Legume cu mozzarella la cuptor

de Cristi Roman in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 5128 vizualizari

 

Preparatul are la baza trei ingrediente principale: vinete, ciuperci, mozzarella. Si restul este important, insa doar completeaza fericit cele trei ingrediente vedeta. M-am tot gandit cum sa denumesc preparatul si pana la urma cred ca cel mai potrivit este “zgarie-nori vegetarian*”. (*In Irlanda, tara in care traiesc, mancarea vegetariana inseamna doar mancare fara carne, deci cu lactate permise si incluse.)

 

INGREDIENTE

  • doua vinete mari;
  • 8 ciuperci mari sau 12 medii de tip bureti;
  • doua bile de mozzarella;
  • 100 ml ulei masline extravirgin;
  • trei lingurite pesto verde;
  • condimente de tip cajun.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu mozzarella la cuptor:

Am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie.

Am pus apoi la rumenit cateva minute feliile de vinete si ciupercile in tigaie de teflon, dar fara pic de ulei. Am avut grija doar sa se inmoaie un pic, nu sa devina foarte moi, fiindca urma procesul de gatire la cuptor.

Intre timp am preparat amestecul uleios cu care am uns fiecare felie de vanata, fiecare ciuperca si fiecare felie de mozzarella (cam 0,5 cm grosime): ulei de masline + pesto + praf cajun. Aceasta a fost alegerea mea, voi puteti sa va decideti asupra oricarui amestec de condimente/ierburi/etc.

Am inceput apoi asamblarea turnurilor: la baza cea mai mare felie de vanata, deasupra una de mozzarella, apoi una de ciuperci si apoi inca o data sau de doua ori acest proces, pana cand am finalizat turnuletele – ultima felie pusa trebuie sa fie de mozzarella. Am infipt cate un betigas (am rupt in doua cateva betigase lungi de frigarui, de exemplu) in fiecare turnulet pentru a le sustine in batalia cu caldura ce urma la cuptor. Poate preparatul vi se pare uleios, insa asezarea orizontala a ingredientelor, unul peste altul, a avut darul de a permite scurgerea uleiului.

Am introdus turnuletele la cuptor (preincins) la 160 de grade, pentru 10 minute, nu mai mult. Betigasul infipt in fiecare turnulet a fost miraculos, astfel se ducea naibii totul, se prabuseau fara speranta de salvare . Le-am servit cu iaurt natural, busuioc proaspat si ceva paprika pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Cristi Roman 1

21.08.2013, 01:26

Cine m-a pomenit?

mena29 1

21.08.2013, 13:51

Eu

sebirizescu 1

25.08.2013, 14:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane