Legume cu risoni

de katty in Mancaruri de post, 7 Apr 2016 | 4774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 conserva ciuperci
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva de rosii mixata
  • 50 gr risoni
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc macinat
  • oregano macinat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu risoni:

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. Curatam dovleceii si vanata de coaje si le taiem in cuburi mai mari. Scurgem conserva de ciuperci. Curatam morcovul si il taiem rondele subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem rondelele de morcov si ceapa. Amestecam usor si lasam pana incep sa se inmoaie. Adaugam cubuletele de vanata si dovlecei, lasam cateva minute, amestecand usor, apoi adaugam conserva de ciuperci. Stingem cu apa calda cat sa acopere legumel si punem foile de dafin. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam conserva de rosii, ardeiul gras, risoni, sare, piper, busuiocul si oregano. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute,  amestecand usor, ocazional, pana risoni absorb toata apa. Servim mancarea atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu risoni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

14.04.2016, 16:17

vin si eu sa pap

mamaieelena 1

14.04.2016, 18:38

simona72 1

15.04.2016, 19:54

Foarte buna!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de prune uscate si afumate, cu frecatei