Legume de vara coapte

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Iul 2016 | 3706 vizualizari

 

Daaaa, în urmă cu vreo 4 ani, am traveresat TransAlpina ;) Și am poposit într-o zi la Mănăstrirea Arnota, undeva la prânz. S-a nimerit să fie zi de post. Am  savurat cele mai bune preparate de post, iar acum, am reeditat legumele savurate. Alin, adică CrockPot-ul m-a ajutat deplin să obțin acel gust minunat, savurat în acel loc mirific. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Dovlecel/zuchini 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Usturoi 4 căței,
  • Pătălgele roșii 2-3 bucăți,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 100 ml,
  • Sare de mare cu ierburi aromatice ( salvie, cimbru, oregano, busuioc) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara coapte:

Ciupercile se curăță și se feliază.

Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele.

Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se feliază subțire.

Toate legumele se așează într-o tavă, în cazul meu în vasul aparatului CrockPot, apoi se asezonează de sare cu mirodenii și ulei de măsline  și se dau la copt, în cuptorul classic cca. 60 de minute, acoperit la 200 grade, în aparatul CrockPot la SlowwCooking cca. 240 minute ;) Legumele se pot servi ca atare, sau ca și garnitură lângă un fel principal, în cazul nostru o pastramă de berbecuț sau și mai fain, după ce s-au răcit, asezonate cu vinegretă și servita ca și o salată de vară, simplă sau presărată cu brânzeturi ;)

  Spor și poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

03.07.2016, 11:01

Super!

Panacris 1

04.07.2016, 18:27

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Ancutsa 1

12.04.2019, 18:52

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel