Lichior de mentă

de Panacris in Bauturi, 23 Iun 2013 | 17603 vizualizari

 

Un lichior deosebit! Un adevărat medicament, folosit ca digestiv!

 

INGREDIENTE

  • frunze de mentă cca. 500 g,
  • palincă cca. 1000 ml,
  • zahăr 500 g,
  • apă 200 ml,
  • cuișoare 3-4 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de mentă:

Frunzele de mentă se spală, se întroduc într-un recipient de sticlă, se adaugă palinca, se închide ermetic și se lasă la macerat, la soare cca. 2 săptămâni. Se face un sirop de zahăr, aromat cu cuioșoare, peste care se răstoarnă palinca aromată cu mentă, strecurată. Se pune în sticle, se închid eremtic și se depozitează în cămară. Lichiorul de mentă se servește rece în pahare mici. Poate fi consumat ca atare sau la deserturi, cocktail-uri, cafea sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

24.06.2013, 16:17

Eu de la piata cris...s-au eventual pe cimpuri am intilnit menta salbatica

epurasha2bb 1

27.06.2013, 19:55

trebuie musai sa fac si eu!

reisnaor_2006 1

18.05.2015, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blueberry smoothie