Limonada cu capsuni

de Rocsi in Bauturi, 8 Mai 2012 | 4946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lamaie
  • 300 gr capsuni proaspete
  • 1 litru apa plata(sau minerala)
  • cuburi de gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu capsuni:

Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe foc,adaugam fasiile de coaja de lamaie si zeama stoarsa.
Dam acest sirop la loc racoros pentru a se raci.
Capsunile le spalam,indepartam cozile si le dam prin blender.
Tot in blender,peste capsunile pisate punem siropul si doar 2-3 fasii din coaja de lamaie si le mai amestecam putin.
La urma adaugam apa plata(minerala) ,niste cuburi de gheata si mai dam cateva secunde drumu la blender.
Punem in pahare si savuram din aceasta bunatate de limonada.
Reteta Cristinei ,de unde m-am inspirat ,avea si menta.
Deci daca aveti si menta puneti .

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limonada