Macarons

de Brindusa in Prajituri, 30 Dec 2011 | 9443 vizualizari

 

Azi continua lupta mea cu macarons- ii. E a doua oara cand fac, si au iesit mai bine decat la inceput. Jumatate din compozitie am lasat-o alba si jumatate am colorat-o cu colorant roz. Nici acum nu sunt multumita de rezultat, pentru ca cei albi s-au prabusit total in urma coacerii. Adica sunt goi pe dinauntru si partea de deasupra s-a crapat si a cazut la fund :(

Nu inteleg de ce cei roz au ramas intacti si sunt foarte buni. Poate ma ajutati voi sa rezolv misterul ;)

 

INGREDIENTE

  • 100 g albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
  • 110 g faina de migdale (eu am rasnit migdale decojite cu rasnita de cafea)
  • 165 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • colorant alimentar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema rapida de ciocolata:
  • 150 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)

Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez roz si sa-i dau aroma de vanilie.

Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.

Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).

Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.

Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.

Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute. 

Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.

Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

31.12.2011, 09:32

mena29 1

01.01.2012, 22:25

Eu nu am facut inca si deci nu am idee de ce nu au iesit bine cei albi insa asti sunt minunati

MIUTA 1

28.03.2014, 12:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macarons cu ciocolata