Macrou afumat

de costi7hector in Peste, 14 Noi 2016 | 4698 vizualizari

 

Nevestica mea e cea cu postatul retetelor dar am zis sa postez si eu ceva simplu si sa ma laud cu afumatoarea mea, rudimentara, urata pe afara, dar care face o “afumatura” delicioasa :) Daca aveti ceva de afumat va astept la noi sa facem putin fum...

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou,
  • 4 linguri sare grunjoasa,
  • 2 l apa,
  • afumatoare
  • rumegus.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore, eventual pana a doua zi. Eu l-am tinut cateva ore. Pregatim  focul la afumatoare, prindem fiecare bucata de peste cu cate o sfoara si introducem pestele in afumatoare. Il uitam acolo 3-4 zile, fara sa uitam sa mentinem fum continuu :p Fiind prima oara cand am facut l-am tinut 2 zile, e foarte bun si asa, dar daca il tineti 3-4 zile va fi si mai bun. :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

16.11.2016, 08:26

Trebuie sa fie tare bun!

Panacris 1

23.11.2016, 19:06

Ina 1

08.01.2017, 13:51

Excelent!
Nu conteaza cat de rudimentara e afumatoare, important e sa faca treaba buna . Nici noi n-am fi vrut sa cumparam una noua, dar nu ne pricepeam nici sa facem, n-aveam nici unde s-o montam si nici din ce sa facem... Dar acum chiar nu regretam investitia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat