Macrou pe pat de legume si sos tomat

de Rocsi in Peste, 24 Noi 2014 | 11886 vizualizari

 

Daca va place pestele, puteti profita in acest post si sa il consumati in cantitate mai mare, gatit in fel si chip. Eu vin cu o reteta simpla si gustoasa pentru maine!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 rosie mare
  • 4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri otet
  • felii de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou pe pat de legume si sos tomat:

Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Punem ceapa, morcovul, pestii, apoi feliute de usturoi atat in tava cat si in interiorul pestilor.
Venim deasupra cu feliile de rosii si ardei kapia.
Intr-un bol amestecam pasta de tomate, sare, piper, busuiocul, otetul si apa. Tot acest amestec il turnam in tava, apoi punem crengutele de marar.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, temperatura fiind potrivita.
Dupa 40-50 de minute, dam deoparte staniolul si mai lasam pestele cam 10 minute in cuptor.

Cand este gata, il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca.
Servim cu felii de lamaie...Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou pe pat de legume si sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platica in sos de rosii