Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

de Catalina L in Peste, 20 Oct 2018 | 2670 vizualizari

 

O reteteta improvizata cu produse proaspete si de sezon.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/macrou-proaspat-cu-scoici-chorizo-si.html

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou proaspeti si curatati - 250 g fiecare
  • 600 g des midii/scoici proaspete curatate
  • 1 ardei rosu
  • 50 g de carnat chorizo
  • 2 rosii
  • 2 cepe salota
  • 15 ml de cidru (sau bere, vin)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g de unt sarat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii:

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele.

Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele.

Intr-o tigaie mare si adanca incalziti untul si uleiul.

Sotati ceapa si usturoiul cu paprika afumata.

Adaugati carnatul taiat si prajiti totul impreuna.

Puneti ardeiul si rosiile apoi turnati cidrul si adaugati bulionul. Amestecati, puneti sare, piper, cimbru si o foaie de dafin si lasati sa reduca sosul timp de 5 minutes.

Puneti pestele, arozati-l cu sos, acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 6 minute.

Adaugati midiile, acoperiti si fierbeti inca 5-6 minute (midiile trebuie sa fie deschise).

Serviti imediat. Este delicios !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu ierburi uscate