Mai buna nu se poate

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 25237 vizualizari

 

O prajitura foarte dulce (700 g zahar)... cu crema pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 10 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Ptr. crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Peste crema:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • ciocolata ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mai buna nu se poate:

Prepararea blatului:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min.

Crema:

Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina, se adauga laptele treptat si se mai da putin la fiert. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat cu zahar si se intinde peste blat.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu zaharul pe aburi si se intind peste crema.

Deasupra se razuie putina ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mai buna nu se poate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina