Maioneza din galbenus crud

de Ina in Salate, 12 Apr 2010 | 13920 vizualizari

 

Potrivita pentru orice gen de salata
Daca respecti sfatul meu, nu ti se va taia maioneza niciodata!
Promit sa pun foto curand !

 

INGREDIENTE

  •  2-3 galbenusuri crude
  • o lingura mustar
  • un vf. lingurita sare de lamaie
  • ulei, cat cuprinde ( in functie de cantitatea de maioneza dorita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenus crud:

Pentru maioneza eu pun intr-un bol, de la inceput  ,  3 galbenusuri, o lingura de mustar si un varf de cutit de sare de lamaie ( daca punem mustar si sare de lamaie de la inceput, salata nu se taie ). Mixez putin, apoi incep turnarea uleiului, putin cate putin, mixand continuu. Punem ulei, pana constatam ca ne ajunge cantitatea de maioneza obtinuta. Cand maioneza nu este suficient de acra, mai adaug sare de lamaie ( praf sau dizolvata in putina apa) .    Daca  maioneza  este prea tare , pun un strop de apa si mixez, repetand operatiunea pana obtin consistenta dorita.

ATENTIE ! Ouale si uleiul se tin cel putin o ora la temperatura mediului ambiant, inainte de inceperea operatiunilor de preparare.

Aceasta maioneza nu este grasa , nu are aspect lucios  si poate fi folosita la orice salate, intinzandu-se cu usurinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenus crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata nicoise