Mamaliga cu piept de pui

de katty in Pui, 14 Mar 2015 | 5317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina de malai
  • 750 ml apa
  • sare
  • 400 gr piept de pui
  • 150 gr cascaval ras
  • 150 gr kaiser
  • 5 oua
  • piper negru macinat
  • 20 gr unt
  • 2-3 rosii bine coapte

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu piept de pui:

Se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba se pune malaiul tot, amestecand cu o lingura de lemn, continuu, pana compozitia se leaga. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Pieptul de pui se taie in bucati potrivite, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se piperaza si se pune pe gratar pana se albeste pe ambele parti.

Se pune pieptul peste mamaliga. Se rade jumatate din cascaval deasupra. Kaiserul se taie feliute mici si se pune deasupra. Se acopera cu felii de rosii. Se bat ouale pana isi dubleaza volumul cu un praf de sare si piper si se toarna deasupra, apoi se pune restul de cascaval ras.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor