Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2010 | 8191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de malai
  • 100 g gris
  • 1 lingura unt
  • 3 l apa
  • sare
  • 250 g cas de oaie
  • 200 ml smantana
  • 150 g kaizer
  • 150 g carnat de casa
  • 100 g slanina afumata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor:

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.

Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim. Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.

Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie. Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta.

Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

09.07.2010, 08:53

as face si eu maine , am vazut ca si lia a facut zilele trecute.
pacat ca nu mai am vas de yena , l-am spart si vad ca nu mai gasesc de cumparat :-sm, ca banuiesc ca iese mai buna decat in tava de cuptor.

Corinuta 1

09.07.2010, 23:40

Sidy,arata demential! 5 furcu

nadina73 1

11.07.2010, 18:11

deci e pt mine sa inteleg?super buna 5 furu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheese Souflle