Mancare de bame

de Brindusa in Mancaruri de legume, 30 Aug 2011 | 17150 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit o mancare rapida, dintr-o leguma mai putin cunoscuta la noi. Nu stiu de ce, pentru ca eu mananc bame de cand ma stiu. Adevarul e ca proaspata nu se prea gaseste in toate pietele. Eu am norocul sa o cultiv in gradina, asa ca imi este la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de bame
  • 6-8 rosii
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame:

Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.

Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.

Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.

Intr-o  tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.

Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute). 

Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.

TIPS-URI

1

In magazine se gaseste conservata in suc de rosii. Si aceea este buna ca sa faci mancarica asta. Eu n-am pus carne, dar mancarea de bame poate fi facuta si cu carne, ca orice mancare de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anomisana 1

02.09.2011, 01:33

Luk, semana mai mult cu pastaia de mazare, dar sunt acrisoare la gust si sunt delicioase. Brandusa, eu mai adaug si morcov.

Sabinachiris 1

02.09.2014, 17:54

Unde pot gasi bame in bucuresti? Va rog mult..caut de nu stiu de cand..proaspete ma refer..va rog dk stie cineva.imi trebuie pt cineva fff bolnav iar doctorul i-a recomandat bame..numai k nu gasesc! Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu marar